Общее·количество·просмотров·страницы

суббота, 12 февраля 2011 г.

Pildi huviväärtus

Foto NAGI's: +akaasik+LOGO 






Fotokunstniku huviväärsusteks loodusmaastikul on  eelkõige pilved ja pinnamood. 
Aga kui soodsas valgustuses  õnnelik juhus  kaasa mängib, võib tõmbekeskuseks saada ka inimene. Fotokunsti leiab  reportaažlikus  olus kompositsiooni seadest, kuivõrd on inimene  pildi kunstiline kujund: subjekt esiplaanist või pildi ülesehituse  tasakaalustaja jne.
     Varahommikut nautides tuleb reisil  eksootikat  enam ette  kui kodukandis.  Haned on söögimaale ruttamas.  Mutike tuleb udu varjust  bussipeale, et varakult poodi jõuda. Teine eit,  kui   printsess oranžis, on minuga rahul.
 
Foto NAGI's: hanedega
  
Lasen hanekarjal üle tee minna ja mõtlen, kas pluusi värv on juhuslik või Ukraina meelsuse märgiga. Viipan käega ja see naistele meeldib!
Kontakti otsimine ja leidmine on pildistamise üks edu eeldus.
Foto NAGI's: kaladega

Kui kuuldakse piltniku elukoha maast ja sõidetud kilomeetritest, kasvab  modellide eneseväärikus  ja laieneb  keelepaelte lahkus.
Foto NAGI's: heintega
Kui on pildistamiseks luba saadud, on aega õiget võttepunkti leida, et kompositsiooni kavandada. Esiplaanile heinategu seades on pilt ruumilisem  ja elulisem, andes parema ettekujutuse kuidas  kultuuristatud mägimaastik viljub.
Foto NAGI's: mäega

Kõrgmäestik sobib üksnes puhkuseks ja ilu nautimiseks. Eriti oluline esiplaani valik nii sügavuse  kui tundekülluse edasiandmiseks. Inimkujudega on loodud nagu looduslik  mõõtkava, ja samas oluline, et  nende tegevus poleks vastuolus pildi sisuga, vaid suunatud piltniku mõttele.
Foto NAGI's: hobuvankriga
Üksnes mootorveokid asfaldil ei edastaks Rumeenia piiriala lähedust,  Karpaatia  olustikku. Ilma vanapaari ja nikerdatud hobuvankrita  ei oleks  pilkupüüdvat keskpunkti. Külapildi puhul  võimenduvad detailid. Fotograaf on õnnega koos kui leiab ilmestavaid nublakaid.

Foto NAGI's: mootoriga
Kujundliku pildi  ranna looduspärasest ja inimväärsest kasutusest lisab hooldemasin. Liivapuhastus eeldab, et ka merevesi ja veekallas on muudetud puhkajasõbralikuks. Liikuv töömees ja sinav vesi puhta  taevaga süvendavad  turvatunnet ja usaldust end hommikuses päikeses pikali heitma.

Foto NAGI's: Traktoriga
Värviküllust ja liikuvust ning elu lisab loodusmaastikule põllumasin. Traktoriratastelt  keerlev punakas savitolm kütab  konnapüüdja himu. Pilt kolmetisest huvide ühtsusest: traktoristil külvitöö, toonekurel toidulava ja piltnikul kena juhus jäädvustada looduse lavastust.
Foto NAGI's: statiiviga
Kompositsiooniline kolmnurk koondab ja seob pildi mõtte, koondab vaataja tähelepanu mida uudistada.

Fotokunsti olemusest leiab enamat

Комментариев нет:

Отправить комментарий